Doordat we zelf de hele keten eigenhandig beheren, hebben we perfecte controle over de kwaliteit en traceerbaarheid.

Corporate-Delhaize-Boer-Raf-037-Highres_B

Kwaliteit staat bij Hemelaer voorop, in elke fase van de productie. Kwaliteit voor de klant, voor de consument en voor de dieren. Door innovatieve technieken, volledige traceerbaarheid en strenge normeringen te combineren, garandeert het HA-keurmerk duurzame producten in je rekken of koeltoog.

Onze certificaten,
onze belofte

Uiteraard kan je ons op ons woord geloven. Toch reken je liever op officiële certificaten en belangrijke standaarden. Hemelaer maakt deel uit van het Generieke Lastenboek Rundvlees (GLR), de opvolger van Meritus. Daarnaast hanteren we een:

 • BRC Graad A sinds 2006

 • ACS sinds 2012

 • FEBEV plus

 • GMP

 • HACCP

 • eigen ERP systeem voor etikettering 
 en tracering sinds 2010

Contacteer ons
Hemelaer-NV-Brochure-Website-Corporate-012-Highres_B
Corporate-Delhaize-Boeren-072-Highres

Pionier voor een milieuvriendelijke sector

Met gezonde ambitie is Hemelaer voortrekker bij het verduurzamen van de vleesverwerkende sector. Door groene technieken, zuinige systemen en slimme machines samen te brengen op de eigen site. Diezelfde pioniersrol nemen we ook op in het slachthuis. Daar staat het welzijn en de rust van het levend vee voorop.

Decennialange ervaring vloeide samen met wetenschappelijke expertise uit binnen- en buitenland. Het resultaat: een state of the art inrichting, waar de dieren minimale stress ervaren. Een troef voor hun eigen welzijn en voor de smaak van het vlees. Hemelaer blijft verder investeren in de productielijnen en de workflow. Met als streefdoel het slachten onder de beste omstandigheden, inclusief onafhankelijke monitoring.

 • Op korte termijn een CO2-neutrale productie op de site in Temse en een lagere uitstoot op de boerderijen door aangepast veevoeder.

 • Groene elektriciteit van de eigen windmolen, aangevuld moet groene stroomaankoop.

 • Uitschakeling van stadswater door innovatieve waterzuivering, aangevuld met regenwater.

 • Reststromen uit andere sectoren ingeschakeld in het productieproces.

 • Maximale verwerking van de geslachte dieren tot bruikbare producten.

 • Gebundelde leveringen om onnodige kilometers op de weg te vermijden.

Windmolen-1136829712 1

Windenergie

Een windmolen op de site voorziet vanaf 2022 de elektriciteit voor de productie. Het grootste deel van het jaar voorzien we zo in onze eigen energie. Is er toch extra stroom van het net nodig, dan kiezen we voor groene energie.

iStock-641976404 kopie

Waterzuivering

Onze moderne waterzuiveringsinstallatie zuivert 70% van het productiewater, na de zuivering is dit terug volwaardig drinkwater en wordt het hergebruikt in onze productie. De overige 30% wordt aangevuld met regenwater dat over de gehele site wordt opgevangen en daarna opgeslagen in basins.

Hemelaer NV-Brochure-Website-Corporate-050-Highres

Optimale traceerbaarheid

Van elke consumentenverpakking is het afgelegde traject perfect te reconstrueren, van de weide tot de winkel. Daarvoor ontwikkelde Hemelaer een eigen etikettering met traceringssysteem. Een erkend veearts van het FAVV, SGS of GLR controleert de traceerbaarheid at random. Als dubbelcheck van een systeem dat zijn betrouwbaarheid al bewezen heeft.

Hemelaer NV-Brochure-Website-Corporate-052-Highres

Eigen transport

De kwaliteitsproducten worden door vaste en ervaren chauffeurs naar de klanten gebracht. In streng gecontroleerde en piekfijn onderhouden koelwagens. Zo reken je, ook tijdens het transport, op een continue kwaliteit. Veilig en snel geleverd door medewerkers met technische kennis van het vlees.

Krijg een antwoord op al je vragen.